Gode spareråd

Hvis du følger anvisningerne i disse sider, har du gode forudsætninger for at opnå et komfortabelt indeklima. Samtidig får du et økonomisk fornuftigt varmeforbrug – og skåner miljøet. Temperaturen på det varme brugsvand bør ikke overstige 50°C.

Ved en højere temperatur opstår der risiko for kalkdannelser i varmtvandssystemet og dermed tilstening af vandvarmeren. Spar både vand og varme Vask ikke op under rindende vand og husk at brusebad er billigere end karbad. I et almindeligt badekar bruger man typisk ca. 125 liter vand. Et 5 minutter langt brusebad bruger ca. 45 liter vand.

Der findes en god tommelfingerregel, der er værd at følge: Hvis du sænker temperaturen i husets/lejlighedens rum med 1 °C, sparer du 5-6% på varmeforbruget. Det modsatte gør sig naturligvis gældende, nar du skruer op for varmen. Når du tager på arbejde eller måske er bortrejst i vinterferien, kan du godt skrue ned for varmen. Husk bare, at temperaturen ikke må komme under ca. 14°C. Undgå for høje temperaturer. 21 °C i opholdsrum er tilstrækkeligt for de fleste. Det er en god ide jævnligt at kontrollere temperaturen i de enkelte rum.

//